5 maart 2024 - BYD, 's werelds grootste fabrikant van batterijen en elektrische voertuigen, stelt Hedin Automotive Belgium aan als exclusieve verdeler van de BYD elektrische vrachtwagens in België. Vanaf maart worden de ETH8 en ETM6 gecommercialiseerd op de Belgische markt.

Vanaf vandaag zal de dochteronderneming van de Zweedse Hedin Mobility Group de 100% elektrische vrachtwagens distribueren in België. De overeenkomst tussen BYD en Hedin Automotive omvat alle diensten, van verkoop tot dienst na verkoop.
 

"Hedin Automotive gelooft in een innovatieve toekomst. Met BYD-trucks in ons portfolio brengen we niet alleen een nieuw product naar de Belgische markt, maar vergroten we ook ons aanbod aan elektrische voertuigen voor onze vrachtwagenklanten en tonen we onze toewijding voor een CO2neutraal transport." - Henrik Lessèl, CEO Hedin Automotive Belux.


Over BYD
BYD is een hightech multinational die technologische innovaties gebruikt om het leven van mensen te verbeteren. Het bedrijf is gericht op het aanbieden van emissievrije energieoplossingen die de wereldwijde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen, van energieopwekking en -opslag tot de bijbehorende toepassingen.

Bij de oprichtingen in 1995 startte BYD als fabrikant van oplaadbare batterijen. Ondertussen heeft het zijn activiteiten uitgebreid naar auto's, spoorvervoer, nieuwe energie en elektronica. De multinational is nu actief in meer dan 400 steden, meer dan 70 landen en regio’s en op zes continenten. Het bedrijf is genoteerd aan de beurs van Hong Kong en Shenzhen. Daarnaast is het ook een Fortune Global 500-onderneming die innovaties ontwikkelt voor een duurzamere toekomst.


Met meer dan 28 jaar ervaring is BYD pionier op het gebied van het onderzoek en de ontwikkeling van (power)batterijen. Het is ook de enige fabrikant die de kerntechnologieën van elektrische voertuigen, batterijen, motoren en motorcontrolesystemen beheerst. De hoogwaardige batterijen zijn niet alleen ultraveilig en duurzaam, maar bieden bovendien een lange actieradius en levensduur.
 

ETM6 & ETH8
De ETM6 is het perfecte voertuig voor dagelijks stadsverkeer en last mile-oplossingen. Met zijn veel hogere laadcapaciteit dan de vaak gebruikte bestelwagens creëert het een waardevolle commerciële aanwinst voor bezorgingsdiensten. Dit voertuig kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals de levering van voedsel- en pakketten, groendiensten, afvalinzameling en meer.


Deze vrachtwagen van 7,5 ton heeft een rijbereik van 200 km. Door de elektrische aandrijving is hij zowel stil als CO2-neutraal. De truck is perfect om gemakkelijk te manoeuvreren in de stad en biedt alle nodige comfort voor de chauffeur om zich efficiënt en veilig door de stad te begeven. Kortom, de ETM6 is de ideale oplossing voor duurzame stads- en last-mile distributie.


Als je eerder op zoek bent naar een emissievrije truck voor regionale distributie, dan is de ETH8 het perfecte elektrische alternatief. Deze 19-tons truck heeft een rijbereik van 250 kilometer en wordt gekenmerkt door zijn ruime luxueuze cabine en opmerkelijk hoge efficiëntie. Dit voertuig is geschikt voor alle bedrijven in de regionale distributie die willen overstappen op fossielvrije oplossingen.


Zowel de ETM6 als de ETH8 zijn uitgerust met hoogwaardige veiligheidsvoorzieningen om elke rit veilig en efficiënt te laten verlopen. Bovendien beschikken beide modellen over BYD's exclusieve ijzerfosfaat batterijsystemen en zijn verkrijgbaar in verschillende versies, afhankelijk van de behoeften van de klant.


Met dit vrachtwagenaanbod biedt Hedin Automotive een oplossing voor zowel grote als lokale bedrijven die willen investeren in betaalbare en emissievrije vrachtwagens. In de nabije toekomst zal BYD trucks zijn aanbod uitbreiden. Meer bepaald zal er een 12-ton bakwagen, 19-ton tractor en een terminaltrekker beschikbaar zijn.
 

Belgische markt
Hedin Automotive zal een volledige dienstverlening bieden op het gebied van verkoop, onderhoud & reparatie, connectiviteit, servicecontracten en financiële oplossingen. Meer informatie over prijzen, locaties en de start van de verkoop wordt binnenkort bekendgemaakt.