Kies voor een auto met een elektromotor

MHEV, HEV, PHEV en BEV. Het lijken complexe termen, maar niets is minder waar. In elke term vindt u de afkorting 'EV' terug. Dat staat voor Electric Vehicle (elektrisch voertuig) en geeft aan dat een elektromotor (deels) voor de aandrijving zorgt.

Wat is een MHEV?

Of ook wel een Mild Hybrid Electric Vehicle.

Met een (Mild) Hybrid rijdt u niet elektrisch, maar wordt de verbrandingsmotor (benzine of diesel) licht ondersteund door een kleine elektromotor. Die helpt onder andere bij de meest belastende taken zoals het accelereren. Bij een milde hybride is het niet mogelijk om volledig elektrisch te rijden.

Wat is een HEV?

Of ook wel een Hybrid Electric Vehicle.

Het grote verschil tussen een milde hybride en een gewone hybride, is dat je met een gewone hybride wel elektrisch kan rijden. De hybride wagen is uitgerust met een batterij die zelf oplaadt tijdens het rijden. De combinatie van beide motoren maakt dat er een zeer laag benzineverbruik en CO2-uitstoot gerealiseerd wordt.

Wat is een PHEV?

Of ook wel een Plug In Hybrid Electric Vehicle.

Plug-inhybrides zijn de meest voorkomende hybridevoertuigen uit ons aanbod en tevens ook de enige in het gamma van bijvoorbeeld Mercedes-Benz. Het verschil met een HEV is dat een plug-inhybride over een veel grotere en krachtigere elektromotor en batterij beschikt. Deze voertuigen hebben naast een tankklep ook een laadklep, wat betekent dat de batterijen aan de stekker opgeladen worden. Hiermee kunt u in sommige gevallen tot wel 130 km puur elektrisch rijden. Een PHEV is de zuinigste van alle hybrides en ook de meest milieuvriendelijke optie.

Wat is een BEV?

Of ook wel een Battery Electric Vehicle – een volledig elektrisch voertuig.

Een BEV is een volledig elektrisch voertuig. Dit type wagen beschikt over een krachtige elektromotor en stoot geen CO2 uit. Er is dus geen tussenkomst of aanwezigheid van een benzine- of dieselmotor meer. Dankzij de grote batterijen in combinatie met de elektromotor kunt u tot honderden kilometers ver rijden op één laadbeurt. Opladen doet u gewoon thuis aan de stekker of aan een publieke laadpaal. Elektrisch laden is goedkoper dan tanken, de auto’s zijn goedkoper in onderhoud én u hoeft geen inverkeerstelling te betalen.

Wat is het beste voor mijn bedrijf?

Elektrische voertuigen worden in het algemeen gezien als de interessantste keuze voor bedrijfswagens. Elektrische wagens genieten namelijk van 100% fiscale aftrekbaarheid en andere financiële voordelen. Echter is geen enkel bedrijf gelijk en heeft iedere organisatie zijn eigen noden en middelen voor de aankoop of leasing van een wagen. Daarom maken we er bij Hedin Automotive onze plicht van om elk bedrijf en zijn werknemers zo nauwkeurig mogelijk te informeren op het vlak van wagenparkbeheer en carpolicies. 

Wenst u graag meer informatie over ons aanbod, een TCO-analyse of eender welke andere vraag over uw vloot, dan helpen onze Fleet Consultants u graag verder. 

Veelgestelde vragen over de verschillen in elektrisch rijden

Wat is een BEV auto?

BEV staat voor Battery Electric Vehicle en deze auto’s zijn volledig elektrisch dankzij een krachtige elektromotor.

Wat is een PHEV auto?

Een PHEV is een Plug-in Hybrid en de naam verklapt het al: deze heeft een stekker waarmee hij opgeladen kan worden.

Wat is een MHEV auto?

MHEV staat voor Mild Hybrid Electric Vehicle. Met een Mild hybride auto rijd je niet elektrisch, maar wordt de verbrandingsmotor licht ondersteund door een kleine elektromotor voor de meest belastende momenten.

Wat is een HEV auto?

HEV staat voor Hybrid Electric Vehicle. Met een hybride auto rijd je deels elektrisch waardoor je zeer brandstofefficiënt rijdt. Deze hybride wagen laadt zichzelf op tijdens het rijden.

Kan ik een elektrische auto leasen of financieren bij Hedin Automotive?

Een financiering van zowel een nieuwe als een tweedehandsauto is altijd mogelijk. Onze verkopers kijken graag samen met u naar een financiering volgens uw behoeften. Wat een leasing of renting betreft, is dat niet altijd mogelijk. Dat hangt namelijk van een aantal factoren af. Kiest u voor een nieuwe auto uit voorraad, dan is dat meestal mogelijk. Kiest u voor een tweedehandsauto uit voorraad, dan kan dit sterk verschillen. Een verkoper kan u hiervoor de nodige informatie bezorgen. 

Kan ik een tweedehands elektrische auto vinden bij Hedin Automotive?

Onze voorraad tweedehandswagens vindt u hier. Op deze pagina vindt u tweedehands auto's van verschillende merken, verschillende modellen, kleuren, bouwjaren en kilometerstanden. Zo zit er vast en zeker een mooie elektrische auto voor u tussen.

Waar kan ik de locaties van Hedin Automotive vinden?

Hier vindt u een overzicht van al onze locaties.