Hedin Automotive breidt Toyota-netwerk uit met overname Marc Janssens in Geel

Hedin Automotive breidt Toyota-netwerk uit met overname Marc Janssens in Geel

Sint-Niklaas, 21 november 2022 - Hedin Automotive neemt Toyota-concessie Marc Janssens in Geel over. Met de overname breidt het bedrijf zijn Toyota-netwerk uit en vergroot het zijn marktaandeel op de Belgische markt.

Hedin Automotive, een dochteronderneming van Hedin Mobility Group AB, heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van de Toyota-dealer Marc Janssens bv in Geel.

Na de drie eerdere overnames van de Toyota-dealerbedrijven de Laat in Sint-Pieters-Leeuw, Trullemans in Dilbeek en Klaasen in Turnhout eerder dit jaar, betekent dit dat Hedin Automotive drie Toyota-concessies en één gecombineerde Toyota/Lexus-concessie in België zal vertegenwoordigen.

Dit komt bovenop de Mercedes-Benz-activiteiten van Hedin Automotive in België, die momenteel bestaan uit 19 Mercedes-Benz-vestigingen. Alles bij elkaar brengt dit het totale aantal vestigingen in Vlaanderen op 24, waarmee de positie van het bedrijf als een van de grootste dealergroepen in de regio wordt versterkt.

"Met deze overname versterken we onze aanwezigheid in de provincie Antwerpen en zullen we onze klanten in de Kempen nog beter kunnen bedienen. Net als bij vorige overnames blijft onze focus onveranderlijk gericht op de klanten van het bestaande Toyota-dealerbedrijf, waarvan de lokale verankering voorop blijft staan", aldus Henrik Lessèl, CEO van Hedin Automotive NV.

"Wij zijn verheugd onze schaalgrootte in België te vergroten en onze aanwezigheid en samenwerking met Toyota op deze belangrijke Europese markt uit te breiden", aldus Anders Hedin, eigenaar en CEO, Hedin Mobility Group.