15 april 2024 – Hedin Automotive breidt zijn merkenportefeuille uit met XPENG, de intelligente premium elektrische voertuigen. Met XPENG erbij is Hedin Automotive BeLux nu autoverdeler van 11 merken.

Dit strategische partnership onderstreept het engagement van Hedin Automotive om de Belgische en Luxemburgse automarkt te verrijken met innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen.

Hedin Automotive zal een cruciale rol spelen bij de introductie van de geavanceerde elektrische voertuigen van XPENG, met inbegrip van verkoop, dienst na verkoop en klantenondersteuning. Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de toewijding van Hedin Automotive om een divers en milieuvriendelijk gamma voertuigen te leveren aan zijn milieubewuste klanten.

“We zijn vereerd om XPENG naar de Belgische en Luxemburgse markt te brengen. XPENG scoort hoog op vlak van innovatie, duurzaamheid en slimme technologie. Dit sluit naadloos aan bij onze missie: klanten niet zomaar een auto aanbieden, maar een geavanceerde rijervaring. Samen met XPENG zijn we vastbesloten om onze markt nog groener te maken”, aldus Anders Hedin, CEO van Hedin Mobility Group.

"XPENG breidt zich snel uit in Europa en we zijn blij dat we nu ook België en Luxemburg aan ons netwerk kunnen toevoegen", zegt Elvis Cheng, General Manager Northern Europe bij XPENG. "Hedin is een vooraanstaande en vertrouwde automotive partner en ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met hen XPENG tot een succes kunnen maken in deze markten."

Geïnteresseerde klanten kunnen terecht bij 5 Hedin Automotive showrooms, namelijk: Antwerpen, Brussel, Gent, de nieuwe site in Maldegem en Luxemburg. Deze geselecteerde locaties worden voor het einde van het tweede kwartaal geopend.

Hedin Automotive zal de XPENG P7 en G9 aanbieden. De P7 is een dynamische sedan met een WLTP-actieradius van maximaal 576 km. De G9 is een ruime SUV met tot 570 km WLTP-rijbereik die dankzij zijn 800V-accu kan snelladen met maximaal 300 kW. Later zal ook de XPENG G6 aan het gamma worden toegevoegd in de Belgische en Luxemburgse verdeelpunten.

Consumenten die de toekomst van het autorijden willen omarmen met de elektrische voertuigen van XPENG kunnen een ongeëvenaarde klantenservice en expertise verwachten van Hedin Automotive.