6 juni 2024 – Hongqi, het prestigieuze automerk dat exclusief verkrijgbaar is bij Hedin Automotive, brengt dit najaar de EH7 sedan naar België. De volledig elektrische EH7 zet een nieuwe standaard in het D-segment voor actieradius, prestaties en ruimtelijkheid, met een range tot 700 kilometer op slechts één lading. De EH7 AWD accelereert van 0-100 km/u in slechts 3,5 seconden – dankzij de krachtige vierwielaandrijvingsvarianten met 619 pk.

Verschillende accupakketten
Bestuurders kunnen kiezen tussen twee batterijpakketten - een batterij van 85 kWh of een batterij van 111 kWh - om aan hun rijbehoeften te voldoen. Alle EH7-varianten leveren uitzonderlijke prestaties en actieradius, ongeacht de keuze. De EH7 is verkrijgbaar in zowel versies met achterwielaandrijving, als versies met vierwielaandrijving, waarbij de versie met achterwielaandrijving een actieradius tot 700 km levert met de 111 kWh-batterij. De officiële WLTP-cijfers voor de verschillende versies worden dichter bij de verkoopstart bekend gemaakt.

Maximale ruimte aan comfort
Met een lengte van meer dan 4,9 meter biedt de EH7 een uiterst ruim interieur waar passagiers zich kunnen uitstrekken en ontspannen, vergemakkelijkt door de wielbasis van 3 meter. Zorgvuldig geselecteerde materialen en geavanceerde technologie zorgen ervoor dat lange ritten of dagelijks woon-werkverkeer comfortabel kunnen worden afgelegd.

Leveringen najaar 2024
De prijzen van de Hongqi EH7 sedan worden naar verwachting bekend gemaakt in het derde kwartaal van dit jaar. Vanaf dan zal de auto ook te bestellen en te bewonderen zijn in de Hongqi Stores in Antwerpen, Brussel en Gent.

Simon Fransson, CEO van Hedin Premium Car:  "We zijn verheugd om een nieuwe standaard voor elektrische actieradius te introduceren in het segment van de grote sedan. De EH7 zal een sterke concurrent zijn en vooral diegenen aanspreken die op zoek zijn naar een ruime, krachtige auto met een uitstekende actieradius. We weten dat deze kenmerken zeer gewild zijn bij de meeste kopers van elektrische auto's, waardoor de EH7 een bijzonder aantrekkelijke optie is voor de Europese markt."