Hedin Automotive neemt Toyota de Laat over

Sint-Pieters-Leeuw, 29 december 2021 - De automobielsector en het bijhorende dealernet is volop in beweging. De overname van Toyota de Laat, vandaag, 29 december door de Hedin-groep is daar het zoveelste bewijs van. Hedin Automotive wordt op die manier, ook in België een multimerkengroep.

Hedin Automotive Belgium is sinds 2018 actief in Vlaanderen en is in die relatief korte tijd uitgegroeid tot de grootste Mercedes-Benz dealergroep in België. Het overkoepelt niet minder dan 15 vestigingen. Maar de ambities reiken duidelijk verder dan het merk met de ster.

Met de overname van het dealership van Toyota de Laat, volgt Hedin Automotive namelijk resoluut het voorbeeld van haar Zweedse moederbedrijf Hedin Bil AB.

Dit Zweeds familiebedrijf zag het daglicht in 1985 en vertegenwoordigt ondertussen een aanbod van maar liefst 32 verschillende (auto)merken. 

Met de toetreding van Toyota de Laat tot de Hedin-groep, wordt nu de eerste steen gelegd om zo de multimerken-strategie ook in België te implementeren.  Hedin Automotive gelooft sterk in de toekomstvisie van Toyota en ziet er de perfecte aanvulling in op haar bestaande (Mercedes-Benz) aanbod. En zoals ook bij de overnames in het verleden door de Zweedse groep het geval was: de focus blijft onveranderlijk liggen bij de klant van het bestaande Toyota-dealership waarvan de lokale verankering blijft primeren. Deze visie en missie zal worden versterkt met de slagkracht en de vele schaalvoordelen die een grote dealergroep als Hedin Automotive met zich mee brengt. De 3 peilers van de Hedin Automotive groep zullen ook binnen de nieuwe Toyota dealership opnieuw naar voor komen: betrouwbaarheid, geloofwaardigheid en beschikbaarheid.