Hedin Automotive opent nieuwe Toyota-garage in Lier

Lier, 5 januari 2023 - Hedin Automotive investeert in de toekomst van zijn jongste merk, Toyota, en opent een gloednieuwe concessie in de Mallekotstraat 62a in Lier. De bestaande Mercedes-Benz-vestiging van het bedrijf werd verbouwd en uitgebreid om het Japanse merk te huisvesten. De gedeelde vestiging vormt meteen de eerste multimerkensite van Hedin Automotive. Klanten kunnen er sinds maandag 2 januari 2023 terecht voor de aankoop van een nieuwe wagen.

Moderne Showroom volgens de laatste normen

De gloednieuwe site is de allereerste Toyota-garage in België die ingericht wordt volgens de nieuwste internationale huisstijlelementen van het Japanse merk. De moderne toonzaal zal op zeer korte termijn voldoen aan alle opgelegde normen qua bekleding en digitalisering van Toyota. "We zijn heel trots dat we als eerste verdeler in België het nieuwe retailconcept van Toyota in onze site mogen implementeren. De komende weken werken we hard om dat concept zo snel mogelijk zichtbaar te maken in de toonzaal", aldus Stefan De Nys, directeur Toyota bij Hedin Automotive. 

Naast het klassieke aanbod met verbrandingsmotoren vindt de bezoeker er een ruim gamma (plug-in)hybrides, elektrische-en tweedehandsvoertuigen en voor de professionele klant is er een aantrekkelijk aanbod bestelwagens. Voor de aankoop van een nieuwe wagen kan de klant sinds maandag 2 januari 2023 terecht in de Lierse vestiging. De serviceafdeling bevindt zich momenteel nog in een opstartfase en is volledig operationeel in februari. 

Eerste multimerkensite van Hedin Automotive

De gloednieuwe vestiging bevindt zich in de Mallekotstraat 62a in Lier en vormt samen met de Mercedes-Benz-concessie een gedeelde multimerkensite, de eerste van het bedrijf. De gloednieuwe concessie vormt de vijfde Toyota-vestiging van Hedin Automotive in België. Na de eerdere overnames van bestaande concessies in Dilbeek, Geel, Turnhout en Sint-Pieters-Leeuw was het tijd voor een gloednieuwe concessie in Lier als strategische verbinding tussen de bestaande sites in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. 

Hedin Automotive beschikt nu in totaal over 20 Mercedes-Benz-, 5 Toyota- en 1 Lexus-vestiging en verwelkomt later dit jaar de gloednieuwe INEOS Grenadier in zijn showrooms.