Hedin Mobility Group breidt uit naar Luxemburg

MÖLNDAL, ZWEDEN, 9 mei 2023 - Hedin Automotive Luxembourg SA, een dochteronderneming van Hedin Mobility Group AB (publ), heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van de Mazda-activiteiten van Garage Pirsch s.à.r.l. in Luxemburg. De transactie omvat alle Mazda-activiteiten van Garage Pirsch op het gebied van de verkoop van nieuwe en gebruikte wagens en de aftersales. Het Mazda-team zal na de overdracht van de activiteiten in dienst treden van Hedin Automotive. 

Met de overname van deze activiteiten betreedt de Hedin Mobility Group voor het eerst fysiek de Luxemburgse markt en breidt het aantal landen met lokale activiteiten uit tot 14. De aanwezigheid van de groep in de Benelux wordt zo vervolledigd met toonaangevende retailactiviteiten via het merk Hedin Automotive België, Nederland en Luxemburg. 

De overname betekent ook dat Hedin Mobility Group doorgroeit met Mazda, dat de groep momenteel vertegenwoordigt in Finland, en de verkooprechten voor het merk verwerft voor het land Luxemburg. Bovendien wordt het dealerbedrijf Garage Pirsch in Luxemburg de derde showroom voor de INEOS Grenadier in de Benelux en dus de allereerste in Luxemburg. 

Eddy Haesendonck, CEO Hedin Automotive Benelux zei:

"Dankzij deze overname kunnen we onze bestaande INEOS-klanten in Luxemburg gelijkwaardig bedienen, terwijl we ernaar uitkijken om bestaande en nieuwe Mazda-klanten in het dealership te blijven bedienen met een sterke merkgerichtheid en een geweldige klantenservice. We kijken ernaar uit om onze nieuwe collega's bij Hedin Automotive te verwelkomen."

Anders Hedin, oprichter en CEO van Hedin Mobility Group zei:

"We zijn blij om samen met Mazda te groeien en onze geografische aanwezigheid op de Europese markt verder uit te breiden. Hoewel het een klein land is in termen van oppervlakte, is onze vestiging in Luxemburg een grote stap, zowel in ons partnerschap met INEOS Automotive als voor de verdere groei als een van Europa's grootste autoretailers."

De overname van de Mazda-activiteiten van Garage Pirsch wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 afgerond.