2 mei 2024  - Hedin Mobility Group is een van Europa’s grootste autodealers. Het dealernetwerk van de groep strekt zich uit over 12 landen, bestaande uit meer dan 330 vestigingen en vertegenwoordigt meer dan 40 automerken. Tot nu toe opereerde elk land onder lokale merken, maar vanaf 2024 zullen alle activiteiten worden verenigd onder de gemeenschappelijke merknaam Hedin Automotive.

"We hebben een lange weg afgelegd sinds onze eerste autodealer opende in 1985 - vandaag zijn we een belangrijke speler in de detailhandel op de Europese automarkt. Terwijl we blijven groeien, willen we dit samen doen; verenigd onder een gemeenschappelijk merk, met gedeelde waarden, een gemeenschappelijke visie en een sterke focus op wat het belangrijkst is - onze klanten," zegt Anders Hedin, CEO van Hedin Mobility Group.

De consolidatie betekent dat de hieronder genoemde bedrijven hun namen en merken zullen veranderen in Hedin Automotive:

  • Zweden: Hedin Bil en Bavari
  • Noorwegen: Bavaria
  • Finland: Bavaria
  • Verenigd Koninkrijk: Stephen James
  • Hongarije, Slowakije en Tsjechië: Motor Car Group, Orientik, Hosek Motors en Autentik
  • Duitsland: Torpedo Gruppe en KW Autohaus
  • Zwitserland: Alpina Group en HP Schmid

Hedin Automotive is al gevestigd als merk in Nederland, België, Finland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Bedrijven die nog niet van naam zijn veranderd in deze markten zullen worden geïntegreerd met bestaande bedrijven onder de merknaam Hedin Automotive. Samen met deze verandering zal ook het logo van Hedin Automotive worden bijgewerkt om de nieuwe geconsolideerde activiteiten weer te geven.

De verandering zal gedurende 2024 worden geïmplementeerd met enkele variaties tussen landen en bedrijven, maar met als doel dat de verandering begin 2025 volledig is afgerond. Het merk Carstore blijft naast Hedin Automotive actief op alle markten als specialist in gebruikte voertuigen.