Hedin Mobility Group werft Eddy Haesendonck aan om de Benelux-activiteiten te leiden


Mölndal en Amsterdam, 12 juli 2022 - Eddy Haesendonck, voormalig president en CEO van BMW Group Belux, wordt benoemd tot nieuwe CEO van Hedin Automotive Nederland en hoofd van de Benelux-activiteiten van Hedin Mobility Group, terwijl Henk van der Kwast wordt gepromoveerd tot directeur strategie en M&A bij Hedin Mobility Group. Bovendien blijft Henrik Lessèl actief als CEO voor Hedin Automotive in België en Luxemburg.

Hedin Mobility Group maakt vandaag bekend dat Eddy Haesendonck wordt benoemd tot CEO van Hedin Automotive B.V. als opvolger van de huidige CEO Henk van der Kwast, die de functie director strategy and M&A bij Hedin Mobility Group op zich zal nemen. Henk blijft lid van de raad van bestuur van Hedin Automotive B.V.

Naast de rol van CEO van Hedin Automotive B.V. zal Eddy Haesendonck ook een algehele managementverantwoordelijkheid voor Hedin Mobility Group in de Benelux op zich nemen als hoofd van alle activiteiten van Hedin Automotive in de regio.

Hedin Automotive vertegenwoordigt 25 automerken in de Benelux en is in Nederland actief via Stern – een van de grootste dealergroepen in het land met 65 verkooppunten – dat in maart 2022 door Hedin Mobility Group werd overgenomen. In België exploiteert Hedin Automotive 19 dealerbedrijven, die de merken Mercedes-Benz (personenwagens, vrachtwagens en bestelwagens), Toyota en Lexus vertegenwoordigen. Daarnaast wordt Hedin Automotive de importeur en retailer van de gloednieuwe INEOS Grenadier in de Benelux, die later dit jaar wordt gelanceerd. Hedin Automotive heeft in totaal ongeveer 2.100 mensen in dienst in Nederland, België en Luxemburg.

Eddy Haesendonck heeft een uitgebreide carrière in de automobielindustrie achter de rug, met 30 jaar ervaring op dealer-, importeurs- en hoofdkantoorniveau, waarvan 25 jaar bij de BMW-groep. De voorbije vier jaar leidde hij BMW Group Belux als president en CEO.

"Wij zijn verheugd dat Eddy heeft beslist om onze organisatie te vervoegen. De Benelux is een belangrijke regio waar we onze organisatie verder willen laten groeien, met Eddy's ervaring en succesvolle staat van dienst versterken we de kansen op succes aanzienlijk. Samen met zijn team heeft Eddy buitengewone resultaten geboekt voor BMW, MINI en BMW Motorrad, waardoor BMW marktleider is geworden in België met auto's en motorfietsen", aldus Anders Hedin, eigenaar en CEO van Hedin Mobility Group.

"Ik wil Henk van der Kwast bedanken voor zijn instrumentele bijdragen in zijn rol als oprichter en CEO van Stern Group, en later Hedin Automotive B.V. Onder Henk's leiding is Stern uitgegroeid tot een marktleider in de Nederlandse automotive retailsector. In zijn nieuwe rol, gericht op strategie, financiering en fusies en overnames bij Hedin Mobility Group, zal Henk een belangrijke rol blijven spelen in het team", aldus Anders Hedin.

"Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring te delen in de raad van bestuur van Hedin Mobility Group. Het zijn 29 dankbare jaren geweest waarin we Stern hebben opgebouwd tot de moderne dealergroep die we onlangs aan Hedin hebben verkocht. Ik laat een bedrijf achter met zeer gemotiveerde en ambitieuze mensen die klaar zijn voor de uitdagingen die voor ons liggen. Ik ben er trots op dat ik de sleutels van Stern mag overdragen aan Eddy Haesendonck", aldus Henk van der Kwast, CEO van Hedin Automotive B.V.

"Na 25 jaar bij de BMW Group was voor mij de tijd rijp om aan een nieuw hoofdstuk van mijn professionele leven te beginnen. De strategie van Hedin Mobility Group, met haar plannen voor de Benelux-markten, sluit aan bij mijn persoonlijke visie op de manier waarop een organisatie succesvol kan blijven in de snel veranderende automotive-industrie. En dit heeft niet alleen betrekking op de voortgaande technologische transformatie en veranderende distributiemodellen. We stevenen af op een tijdperk waarin een hybride businessmodel – een naadloze link tussen de digitale en fysieke wereld – het verschil zal maken in de automobielindustrie", aldus Eddy Haesendonck.