Hedin Mobility Group versterkt zijn positie op de Belgische markt en zijn vertegenwoordiging van het merk Mercedes-Benz.

MÖLNDAL, ZWEDEN, 15 september 2022 - Op 15 februari 2022 kondigde Hedin Mobility Group de overname van de vier Antwerpse vestigingen van Mercedes-Benz Group aan. De transactie werd vandaag, 15 september 2022, goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en officieel afgerond. De activiteiten van de vier vestigingen, waar samen ongeveer 80 mensen werken, worden overgedragen aan Hedin Automotive Belgium N.V. 

Na de voltooide overname beschikt Hedin Automotive in België over 19 Mercedes-Benz-vestigingen en drie Toyota/Lexus-vestigingen. In 2021 verkocht Hedin Automotive Belgium N.V. 9.223 nieuwe Mercedes-Benz-voertuigen en -vrachtwagens en had het een totale omzet van 438 miljoen euro. 

"We zijn tevreden dat we deze vier vestigingen en hun teams mogen verwelkomen bij de Hedin Mobility Group. Deze overname versterkt onze positie als grootste Mercedes-Benz-dealer op de belangrijke Belgische markt", aldus Anders Hedin, oprichter en CEO van de Hedin Mobility Group.