Podcast - Plan Elektrisch rijden

Hybride en elektrische voertuigen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze domineren ook nadrukkelijk de auto-advertentiemarkt en zijn steeds vaker de focus van artikels in allerlei media. Zeker nu meer en meer constructeurs aankondigen dat ze resoluut de kaart trekken van de alternatieve aandrijving. De verkoop van hybride en elektrische wagens zit namelijk erg in de lift, al blijkt er toch nog een zekere drempelvrees te bestaan bij heel wat automobilisten.

Met "Plan Elektrisch Rijden", een nieuwe 5-delige podcast, willen we een antwoord bieden op alle courante en minder courante vragen van automobilisten die de overstap overwegen, maar bevattelijke informatie missen rond alle concrete praktische en financiële aspecten van het (deels) elektrisch rijden.

Een podcast voor iedereen.

Toch is dit geen specifieke Mercedes-Benz podcast. In “Plan Elektrisch Rijden” kijken we namelijk veel verder dan de ster op de eigen motorkap en wordt de luisteraar écht breed en algemeen geinformeerd. De podcast volgt actrice en Joe-DJ Elke Van Mello in haar zoektocht naar een nieuwe wagen, en het liefst zou ze daar een “groene” wagen van maken.
Maar tussen droom en werkelijkheid zitten voor Elke nog vele vragen. Want wat is dat eigenlijk, een hybride of elektrische auto? Waarin verschillen ze, hoe rijden ze, hoe laad je op en wat met het kostenplaatje?
Elke praat met experts van wie ze heldere antwoorden krijgt op heel herkenbare vragen, maar ze ging ook zélf een en ander uitzoeken. Het resultaat is een informatieve podcast in een prettig wegluisterend en entertainend jasje.

Waarom maken we een podcast?

We merken bij onze klanten elke dag dat er toch nog heel wat vragen en vooroordelen bestaan over elektrisch rijden. De mensen zien als het ware soms door het bos de bomen niet meer. Maar bepaalde dingen leg je niet zomaar op 1-2-3 uit en lange artikels of video’s over soms iets technischere materie vinden ook niet altijd hun weg naar de automobilist. Daarom zochten we, parallel aan ons initiatief om een Mercedes-EQ Experience Center te openen in Gent (waar iedereen laagdrempelig kan binnenstappen met al zijn vragen en twijfels rond elektrisch rijden), nog naar een bijkomende en impactvolle manier om te informeren.

We kwamen daarom al snel bij een podcast uit. Het is niet alleen een steeds populairder wordend medium, het is ook de ideale manier om letterlijk in het oor te kruipen van mensen die bewust op zoek zijn naar goed gebrachte inhoud en daar graag ook even de tijd willen voor maken terwijl ze in de auto zitten of gaan joggen bij voorbeeld.”

Een professionele aanpak.

We wilden echter méér dan het brengen van een reeks audio-interviews en dus gingen we in zee met professionele podcastmakers. En die vonden we bij Uitgesproken, de podcastmakers van Mediahuis, de internationale mediagroep boven heel wat crossmediale merken en titels.


Praktisch:
Plan Elektrisch rijden is hier te beluisteren.
Dit zijn de topics van de 5 afleveringen:

1. Over hybride en elektrische wagens: wat zijn ze en waarin verschillen ze?
2. Over het verbruik, de C02-uitstoot en het rijbereik.
3. Over opladen en alles wat er bij komt kijken.
4. Over de aankoop- en gebruikskosten en het terugverdien-effect.
5. Over de toekomst van elektrisch rijden en waarom het (nu al) overwegen.