Heritage

Hedin Automotive - Onze geschiedenis

Alle reizen hebben een begin, zo ook het verhaal van Hedin Automotive

1985: Ingemar en Anders Hedin starten in Borås het eerste dealerbedrijf op.

Het begon allemaal in 1985, toen het vader-zoonduo Ingemar en Anders Hedin dealerbedrijf Philipson in Borås overnamen. Wat volgde was een enorme expansie langs de westkust van Zweden in de jaren 90, alsook de komst van een multimerken en multilandenstrategie in de eerste jaren van het tweede millenium.

2018: Internationale expansie naar België.

De internationale expansie krijgt nog meer vaart nu Hedin Bil zich op de Belgische markt vestigt als dealer van Mercedes-Benz met een overname van 7 vestigingen in Oost-Vlaanderen (Gent, Gent Certified, Sint-Martens-Latem, Eeklo, Aalst, Ninove, Zottegem). Het is op internationaal vlak meteen ook een mijlpaal, de groep overschrijdt voor het eerst 100 faciliteiten. Niet veel later, in september van datzelfde jaar, breidt Hedin Automotive meteen uit in België met de overname van nog eens 5 Mercedes-Benz-vestigingen in de provincie Antwerpen (Lier, Berlaar, Kontich, Brasschaat, Kapellen). Dat zijn meteen 12 vestigingen op één jaar tijd.

2019: Overname 3 Mercedes-Benz-vestigingen.

In 2019 realiseren we een overname van nog 3 vestigingen van Mercedes-Benz in België. Hierdoor worden we de grootste Mercedes-Benz-verdeler van het land. De Waaslandse groep Jacobs vervoegt het Hedin Automotive-netwerk met zijn vestigingen in Sint-Niklaas en Lokeren, en ook Vertommen in Boortmeerbeek tekent voor een overname door onze groep.

2022: Hedin Automotive goes multibrand.

Het jaar 2022 startten we vol enthousiasme. We starten namelijk met het verdelen van niet één, maar meteen twee extra merken op de Belgische markt: Toyota en Lexus. Twee sterke merken die bekend staan om hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Een nieuwe weg wordt ingeslagen, en Hedin Automotive wordt een multimerkenverdeler. Onze 'Shared Passion' zullen we vanaf heden ook delen met de mensen van de Toyota-vestigingen in Turnhout (ook Lexus, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek.

2022: Hedin Automotive België is vanaf heden ook invoerder

Ons multimerkennieuwtje is nog maar enkele maanden de deur uit en we mogen al weer geweldig nieuws melden; Hedin Automotive, verdeler van drie merken via 19 vestigingen, wordt ook invoerder. Meer bepaald invoerder van een gloednieuw merk voor de Belgische markt: de INEOS Grenadier. Hedin Automotive krijgt de invoer- en verdeelrechten voor zowel België, als ook Nederland en Luxemburg. Voor de Hedin Mobility Group (ondertussen de nieuwe naam van ons moederbedrijf - voorheen Hedin Group) komen daar ook nog eens 8 andere markten bij (waaronder Finland, de Scandinavische landen, Litouwen, Letland, Estland en Zwitserland).

2023: We breiden verder uit

Ons multimerkennieuwtje is nog maar één lente jong, maar dat houdt ons niet tegen om extra te investeren in onze bestaande merken. Met de komst van 2023 kwamen er nog maar eens twee nieuwe Toyota sites bij: een volledig nieuwe site in Lier (die als eerste Toyota-concessie mocht ingekleed worden in het gloednieuwe retail concept van Toyota), alsook een overgenomen site te Brecht. Deze overnames versterken onze aanwezigheid in de Kempen en zo geven we onze Toyota klanten de kans om in heel de provincie Antwerpen vlot geholpen te kunnen worden binnen het Hedin Automotive netwerk.

Blijf op de hoogte!